2010. augusztus 10., kedd

medvehagymas-pogacsa


28 dkg liszt
2 tk. sütőpor
1 nagy tojás
2 dl tejföl
1 dl natúr joghurt
4 dkg vaj
4 dkg reszelt sajt (most Trappista)
2 dkg reszelt parmezán (a tetejére)
1 maréknyi medvehagyma aprítva (kb. 12-15 levél)
1/2 ek. só
kb. 3 ek. napraforgómag

  1. A sütőt előmelegítem 200 fokra.
  2. Összekeverem a lisztet a sütőporral, sóval, reszelt sajttal, a napraforgómag felével és az aprított medvehagymával. (1 evőkanálnyit félreteszek a díszítéshez.)
  3. Egy másik tálban villával felverem a tojást, hozzáadom a tejfölt, joghurtot és a megolvasztott vajjal együtt összekeverem.
  4. A nedves hozzávalókat a lisztes keverékhez öntöm, nagyjából összekeverem. (Nem baj, ha nem lesz homogén a tészta.)
  5. A muffinsütő mélyedéseiben papírkapszlit teszek, 2/3-ig megtöltöm a tésztával, a tetejét megszórom a maradék medvehagymával, reszelt parmezánnal és a napraforgómaggal.
  6. 20-23 perc alatt pirosra sütöm, rácsra téve hagyom kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése