2010. augusztus 10., kedd

sajtfank


Hozzávalók:
2,5 dl tej, 1 mokkáskanál só, 8 dkg Rama margarin, 16 dkg finomliszt, 3 tojás, 12 dkg trappista sajt.
A tepsi kikenéséhez: Rama margarin
A lekenéshez: 1 tojás
A tejet felforraljuk, megsózzuk, a margarint beletesszük. Amikor felolvadt, a lisztet beleszórjuk, és szüntelenül keverve főzzük 1-2 percig. Akkor jó amikor elválik az edény falától.
A tűzről lehúzva, forrón, a tojásokat egyesével beledolgozzuk. Megvárjuk amíg kihűl, és a sajtot is hozzákeverjük (reszelve).

Megnedvesített kézzel diónyi gombócokat szaggatunk belőle, és margarinnal kikent sütőlemezre rakjuk. Felvert tojással lekenjük, végül jó közepesen forró sütőben (190fokon,légkeveréses sütőben 170fokon) kb.25 pecig sütjük.
FONTOS:A sütőajtót ne nyissuk ki csak a vége felé.


Langyosan volt a legfinomabb ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése