Egy csomag bolti leveles tésztát téglalapalakúra, vékonyra kinyújtjuk. Egésztojással az egészet lekenjük, egy centi széles csíkokra vágjuk.
Csíkonként darabolt főzőkanál nyélre tekerjük.
( Egy főzőkanálnyélből 2 db 10 – 12 cm-es darab jön ki ).
20 percet pihentetjük és forró sütőben kisütjük.
Sajtkrém :
30 dkg reszelt sajtot, 4 tojássárgájával , 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel sűrűre kell főzni és kihűteni. Ha teljesen kihűlt akkor egy 10 dkg margarinnal habosra kikeverni és ízlés szerint sóval ízesíteni.
A tésztát forrón kell lehúzni a nyélről. Egyforma darabokra vágni és nyomózsákkal a krémet beletölteni a tésztákba úgy hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtba kell mártani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése