Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg vaj
20 dkg étcsokoládé
6 db tojás
20 dkg porcukor.
Krém:
2 csomag főzni való vaníliás pudingpor
16 dkg cukor.
Elkészítés:
Vajat és a csokoládét összeolvasztjuk, ha nagyjából kihűlt, hozzá keverjük a tojások sárgáját. Tojásfehérjét a cukorral, kemény habbá verjük mixer segítségével, majd egy kézi keverőlapáttal, óvatosan beledolgozzuk a csokis masszába. Teflon, vagy szilikon formába öntjük, közepes lángon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük, rugalmas állagú tésztát kell kapnunk. A tésztát kb. fél óráig még a sütőben hagyjuk kihűlni, lekapcsolt sütőnél, nyitott sütőajtónál. Össze fog „zuhanni”, nem kell megijedni. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor törékennyé válik!
Közben megfőzzük a pudingot, és kihűtjük. Ha a tésztát kivettük a sütőből, a nagyjából kihűlt pudingot a tetejére öntjük, és 1 – 2 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése