2010. augusztus 10., kedd

Fekete rózsa


Hozzávalók:

Tészta:

60 dkg liszt

1 csomag sütőpor

Pici szódabikarbóna

10 dkg vaj

30 dkg porcukor

1 db tojás

Tej.

Mákos krém:

20 dkg darált mák

20 dkg liszt

25 dkg porcukor

10 dkg vaj.

Vaníliás krém:

2 csomag vaníliás főzős pudingpor

7 dl tej

2 csomag vaníliás cukor

20 dkg vaj

20 dkg porcukor.

Tetejére:

1 tábla tortabevonó csokoládé (gőz fölött felolvasztjuk, lehet egy kanál étolajat keverni hozzá, szép fényes lesz tőle.)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, és 5 részre osztjuk. Tepsi hátán 2 lapot megsütünk.

A mákos krém hozzávalóit összedolgozzuk. (Tejben felolvasztjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, mákot, porcukrot.)

A 3 félretett tésztát külön-külön kinyújtjuk és megkenjük a mákos töltelékkel, s feltekerjük, mint a bejglit.

A tepsibe a 3 tekercset egymás mellé tesszük és összesütjük. Egyben kiborítjuk.

A vanília pudingot a tejjel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.

Töltés:

Az alsó lapot megkenjük a vaníliakrém felével, rátesszük a mákos rudakat, majd a maradék vaníliakrémet rákenjük és a másik lapot pedig a tetejére rakjuk. Végül csokimázzal bevonjuk.

Szeletelni a rudakra merőlegesen kell, így lesz szép a rózsa.

Nagyon kiadós, finom, látványos sütemény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése