2010. augusztus 10., kedd

Országút


Hozzávalók:

15 dkg zsír

3 db tojás sárgája

1 csomag vaníliás cukor

2 evőkanál kristálycukor

3 dkg élesztő

50 dkg liszt

2 dl tej.

Töltelék:

40 dkg dió

20 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1,5 dl tej

3 db tojásfehérje.

Baracklekvár a kenéshez.

Elkészítés:

A zsírt a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Közepesen lágy tésztát készítünk, majd pihentetjük.

Míg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket: A darált diót a tejjel leforrázzuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és a diós masszához keverjük.

A tésztát kb. fél óra kelesztés után 3 részre osztjuk, 3 országút lesz belőle. Egyenként kb. 35 x 25 cm –es téglalapra nyújtjuk. Hosszában középre halmozzuk a diós töltelék 1/3 részétet, a két szélét megkenjük lekvárral, és a lekváros részeket kétoldalt feltekerjük. Zsírozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben 180 C fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése