2010. augusztus 7., szombat

Tejbe(durum)gríz mákkal és fehércsokoládéval (Semolino al latte con semi di papavero e cioccolato bianco)


250 ml tej
25 g durumdara (semola di grano duro), vagy sima búzadara
1 tk cukor
2 csipet só
½ db tojássárgája (elhagyható)
1 késszeletnyi (10 g) vaj
Az összeállításhoz
1 ek fehér csokoládélikőr (Crème de Cacao white), elhagyható
1 mk szemes mák
5 g fehércsokoládé


Egy lábasba öntöm a tejet, közepes hőfokon felforralom, belehintem a darát és kevergetve besűrítem. Cukorral és sóval ízesítem, majd lehúzom a tűzről és belekeverek egy kevés hideg vajat. Most lehet a tojássárgáját is belekeverni, akkor viszont egy kevés tejjel kell még hígítani.
A mákot mozsárban megtöröm, hogy a szemek szétpattanjanak és a likőrrel együtt a grízbe keverem. Tányérra szedem és jó bőven csokoládét reszelek rá. Amíg forró a tejbegríz, gyorsan ráolvad a csokoládé, ezért néhány percig érdemes hűlni hagyni.
1 nosztalgikus adag /

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése