Verbászi tészta
Hozzávalók: 4 tojás, 15 dkg cukor + 3 kanál, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15 dkg vaj, 10 dkg darált dió, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, 6 evőkanál baracklekvár.
Elkészítése: A tojások sárgáját, a negyed kiló cukrot és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, a liszttel elkevert sütőport és a fűszereket. A tésztát egy tepsibe tesszük, elegyengetjük. A baracklekvárt 2 evőkanál vízzel elkeverjük és a tészta tetejére simítjuk. A tojások fehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, a tészta tetejére simítjuk. Közepesen forrós sütőben készre sütjük.
Hozzávalók: 4 tojás, 15 dkg cukor + 3 kanál, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15 dkg vaj, 10 dkg darált dió, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, 6 evőkanál baracklekvár.
Elkészítése: A tojások sárgáját, a negyed kiló cukrot és a vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, a liszttel elkevert sütőport és a fűszereket. A tésztát egy tepsibe tesszük, elegyengetjük. A baracklekvárt 2 evőkanál vízzel elkeverjük és a tészta tetejére simítjuk. A tojások fehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, a tészta tetejére simítjuk. Közepesen forrós sütőben készre sütjük.
Nagyjából 25 perc kellett neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése